Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
    Става това, че са налице всички условия за нормално движение и работа на автомобила. Имаш ток, имаш хидравлика (освен ако не е електрическа), имаш вакуум за спирачките и това е! Карал съм много пъти така, не е като да не съм го изпробвал. Няма да ти работят единствено системите за подпомагане на спирането и поднасянето (ако има такива) а ако врътнеш на контакт но нямаш гориво ще ти работи абсолютно всичко!
    Пак не четеш....какъв ток...спора тръгна от там ...след като изключиш от контакт....хайде върни назад и виж.....
    п.п...пиша пиян, но пак съм в час да му се невиди))

---------- Post added at 17:21 ---------- Previous post was at 17:16 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Говорим за ситуация в която спускаш по наклон на някаква предавка. Дали ще моторът ще работи на ППХ или ще изключиш от контакт - разлика няма, нито в хидравликата, нито в спирачките.....Но внимавай да не ти се заключи волана все пак
    Е с това не се съгласявам....разлика има.....!!!
    Пробвал ли си....?
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Що се прайте, на никой ли не му е изгасвала колата в движение?
      Първоначално светват лампите и се усеща загуба на мощност, т.е. колата е на скорост даваш газ а нищо не се случва, натискаш съединителя и хоп-тишина. А де?
      Имайте предвид че на съединителя имат "стопмашинка" която следи дали е натиснат. Мога и друг пример да дам, дайте всичката газ и после я пуснете без да пипате нищо, после го направете с един по-стар опел да речем, ще видите разликата.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
        Що се прайте, на никой ли не му е изгасвала колата в движение?
        Първоначално светват лампите и се усеща загуба на мощност, т.е. колата е на скорост даваш газ а нищо не се случва, натискаш съединителя и хоп-тишина. А де?
        Имайте предвид че на съединителя имат "стопмашинка" която следи дали е натиснат. Мога и друг пример да дам, дайте всичката газ и после я пуснете без да пипате нищо, после го направете с един по-стар опел да речем, ще видите разликата.
        Топло.....още няколко опита и ще откриеш разликите))
        п.п...м/у другото това по горе казанато се отнася за другите дет спорят с мен......с теб спор нямам....

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
          Компа не те лъже....дали е на скорост или на свободна.....подаването на гориво е едно и също, ако не даваш газ.....по добре спускай на скорост....иначе ебаваш спирачките......
          Ей в това с дебелите букви грешиш. Оттам нататък аз и останалите колеги се опитваме да ти обясним, защо грешиш, ама ти си знаеш своето.

И трябваше да започнеш с това, че си пиян, за да не се хабим да пишем.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Ей в това с дебелите букви грешиш. Оттам нататък аз и останалите колеги се опитваме да ти обясним, защо грешиш, ама ти си знаеш своето.

И трябваше да започнеш с това, че си пиян, за да не се хабим да пишем.
            Добре...обясни ми кое спира горивото....?.....когато не е на скорост ми е ясно...подава се мин. гориво за празен ход....а когато е на скорост...кво става.....грам не влиза гориво....и мотора работи като компресор...така ли е...?
            п.п....момчето каза, че разхода е еднакъв спрямо компа......верно....неможе да показва (-)...))......но как работи тоя мотор ми е чудно......без ония глупости за задвижването от колелата дет ми ги обесняваха други колеги......говорим за работа на мотора.....
            Last edited by Бобби; d.m.y г., 20:59.

Comment

Добре...обясни ми кое спира горивото....?.....когато не е на скорост ми е ясно...подава се мин. гориво за празен ход....а когато е на скорост...кво става.....грам не влиза гориво....и мотора работи като компресор...така ли е...?
              Вече го обясних, но ще го копирам и тук:

При пуснат педал на газта и обороти на мотора над някакви, ECU - то спира притока на гориво (fuel cut-off). Или това е принудителния празен ход (ППХ) при който няма разход на гориво.

Когато болднатите 2 условия са налице, ECU - то спира горивото. Това е логиката му, която му е програмирана и се нарича fuel cut-off. На български - Принудителен празен ход.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• ЕКУ-то те следи и като върнеш газта, знае че трябва да спре подаването на гориво.Това само при положение, че си на включена предавка
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                  ЕКУ-то те следи и като върнеш газта, знае че трябва да спре подаването на гориво.Това само при положение, че си на включена предавка
                  Вместо включена предавка е правилно да се каже - когато оборотите на КВ са над някакви зададени (не знам колко точно), защото ако оборотите паднат под тези, подаването на гориво се възстановява, независимо, че пак сме на същата включена предавка.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Вече го обясних, но ще го копирам и тук:

При пуснат педал на газта и обороти на мотора над някакви, ECU - то спира притока на гориво (fuel cut-off). Или това е принудителния празен ход (ППХ) при който няма разход на гориво.

Когато болднатите 2 условия са налице, ECU - то спира горивото. Това е логиката му, която му е програмирана и се нарича fuel cut-off. На български - Принудителен празен ход.
                    М....добре, а какво става когато не е на контакт.....главният спор беше за това....екото се оправлява май ел...)...ами обесняваха, че е ено и също....спирачки, сервоуправление и т.н...

---------- Post added at 18:22 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Вместо включена предавка е правилно да се каже - когато оборотите на КВ са над някакви зададени (не знам колко точно), защото ако оборотите паднат под тези, подаването на гориво се възстановява, независимо, че пак сме на същата включена предавка.
                    Аха...и какво ства с разхода.....пак се подава гориво.....
                    Last edited by Бобби; d.m.y г., 21:25.

Comment

• Нищо не става, двигателя се върти от колелетата и всичко по периферията си работи, ако не ти светнат лампите докато се движиш на ППХ - няма да усетиш че е угаснал двигателя.
                      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби
                        Това е логично.....НО........и на теб ще ти кажа ходи се спусни по тоя начин......и след това ще коментираме....
                        Хем се съгласяваш с мен, хем ми отправяш някакво "предизвикателство"?!
                        Правил съм го стотици пъти, докато колата ми беше с обикновена газова уредба и превключвателя имаше положение, в което нито изпарителя пускаше газ, нито инжекторите бензин. Натискал съм го стотици пъти, докато се пускам по продължително надолнище, не са ми светели никакви лампи, не ми е спирала хидавликата, не са ми се втвърдявали спирачките, ОЩЕ СЪМ ТУК, НЕ СЪМ СЕ ПРЕБИЛ. Усеща се как двигателя леко утихва когато му се спре горивото, и не реагира на подаване на газ естествено, но си РАБОТИ, докато оборотите не паднат под 900 примерно.

Това важи при положение, че изгасиш колата, или и спреш като мен горивото. ППХ е автоматизиран, при падане на оборотите се изключва и подава гориво, при подаване на газ също се изключва.

Да го обясня с по-прости думички?
                        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                          Нищо не става, двигателя се върти от колелетата и всичко по периферията си работи, ако не ти светнат лампите докато се движиш на ППХ - няма да усетиш че е угаснал двигателя.
                          Е...и как се върти и до кога се върти...в зависимост на коя предавка си.....и това е въпрос?....
                          п.п.....иде реч, ако не е на контакт...

---------- Post added at 18:42 ---------- Previous post was at 18:30 ----------

Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                          Хем се съгласяваш с мен, хем ми отправяш някакво "предизвикателство"?!
                          Правил съм го стотици пъти, докато колата ми беше с обикновена газова уредба и превключвателя имаше положение, в което нито изпарителя пускаше газ, нито инжекторите бензин. Натискал съм го стотици пъти, докато се пускам по продължително надолнище, не са ми светели никакви лампи, не ми е спирала хидавликата, не са ми се втвърдявали спирачките, ОЩЕ СЪМ ТУК, НЕ СЪМ СЕ ПРЕБИЛ. Усеща се как двигателя леко утихва когато му се спре горивото, и не реагира на подаване на газ естествено, но си РАБОТИ, докато оборотите не паднат под 900 примерно.

Това важи при положение, че изгасиш колата, или и спреш като мен горивото. ППХ е автоматизиран, при падане на оборотите се изключва и подава гориво, при подаване на газ също се изключва.

Да го обясня с по-прости думички?
                          Е па като изгасиш колата.....няма как да светне някоя лампичка.....
                          Last edited by Бобби; d.m.y г., 21:36.

Comment

• Е ПА къде съм написал, че съм гасил колата?
                            Добре ще е да изтрезнееш, преди да продължиш да пишеш във форума.
                            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                              Е ПА къде съм написал, че съм гасил колата?
                              Добре ще е да изтрезнееш, преди да продължиш да пишеш във форума.
                              Може да съм на градус...ама това са твой думи:
                              "Това важи при положение, че изгасиш колата, или и спреш като мен горивото. ППХ е автоматизиран, при падане на оборотите се изключва и подава гориво, при подаване на газ също се изключва."
                              Все пак темата е дъра-бъра, не е техническа за да се косиш
                              А наздраве..)

Comment

Може да съм на градус...ама това са твой думи:
                                "Това важи при положение, че изгасиш колата, или и спреш като мен горивото. ППХ е автоматизиран, при падане на оборотите се изключва и подава гориво, при подаване на газ също се изключва."
                                Все пак темата е дъра-бъра, не е техническа за да се косиш
                                А наздраве..)
                                Точно така, това са мой думи, но не това е примера, който съм дал! Прочети го пак, един абзац по-нагоре! Там пише, че просто спирам горивото, а не гася колата (ако я изгася също няма да светят, естествено - дори и ти си се сетил) и въпреки това не ми светят никакви лампи по таблото. Капиш?

Comment

Working...
                                X